Wat is epoxy

Epoxyhars is een hoogwaardige, heldere, sterke en slijtvaste kunsthars dat een waterdichte laag creëert.
Het krimpt niet bij uitharding en het trekt niet krom. Epoxy hecht aan praktisch elke ondergrond (bv polystyreen-schuim), maar tast deze niet aan. Een ander groot voordeel van epoxyhars is dat het oplosmiddelvrij is en daarmee milieuvriendelijker dan andere kunstharsen. Uitgeharde epoxy heeft bovendien een onbeperkte levensduur, is 100% waterdicht en kent niet de problematieken van polyester als osmose en desintegratie van het materiaal.


Hout en epoxy

Epoxyhars is uitstekend geschikt om hout mee te conserveren, verlijmen, restaureren of te bekleden met glasweefsel. De epoxy houdt de vezeltjes van de glasmat goed vast en is mede daardoor zo sterk. Door deze taaie sterkte wordt het graag gebruikt voor boten, auto(onderdelen), (model)vliegtuigen, en natuurlijk ook voor surfplanken.

 

Epoxypakket

In onze epoxypakketten zit alles wat je nodig hebt om je project te glassen, van voldoende epoxyhars en -harder
tot en met al die (kleine) dingen die je anders los moet gaan halen of bestellen. Denk aan doseerpompjes, spuit-zakken, katoenvezel, handschoentjes, kwasten, squeegees, roerstokjes, mengbekers, rollers,  verfbakjes, enz.

Het bespaart je enorm veel tijd en kopzorg als je alles in een keer bij de hand hebt!

 

We bieden in onze webshop twee verschillende hoeveelheden aan. Een voor het epoxyen van een kano of kajak
en een met voldoende epoxy voor het glassen van een sup- of surfboard. Neem contact met ons op voor andere hoeveelheden.